En gång för längesen i Kaaalma…

Det regnade den morgonen han satte sig på cykeln. Det var den 1:e mars 1998 och han skulle till arbetet. Kokeriet skulle vara på senast 08.00, annars skulle potatisen inte hinna bli klara. Det var extra viktigt idag För just idag skulle bli den första dagen för honom att servera sina egna gäster på sin restaurang med namnet Gerds Mat ovanför dörren. Det skulle dofta av stekt schnitzel, varm rödvinssky och ångor från nykokta ärtor. Det skulle imma på insidan av matluckan av den varma härliga maten och restaurangen skulle fyllas med bullriga, hungriga matgäster.

Med den vetskapen så kunde han från dag ett leverera en produkt utefter hans vision: alla skulle känna sig välkomna, det skulle vara lättillgängligt och alla skulle få äta sig mätta på svensk hemlagad husmanskost. Var det något han kunde så var det mat och efter många år i branschen visste Kurre precis vad han skulle använda för drivmedel för sitt lunchhak: glädje, gemenskap och svingod mat. Men så snålade han aldrig på grädden 🙂